Materialen: de Psychoanalyse, sprookjes en… gipsplaten (13 foto ‘ s)

0
194

Momenteel te zien in: NL

«Wat doen de nieuwe muren?» — deze vraag vraagt de meerderheid van de klanten onmiddellijk na de bespreking van de eerste varianten van lay-outs. En veel mensen zijn bang wanneer we raden u aan frame wanden met het gebruik van plaatmateriaal, «Gipsplaten? Serieus?». Waar komt deze angst en hoe is het gerechtvaardigd?

UD BÀSE

Gipsplaten en «Three little pigs»
Als je goed kijkt, «angst van gipskarton» begint in de kindertijd. Herinneren, bijvoorbeeld, het verhaal van de drie biggetjes: opslaan u iets zeer duurzaam en betrouwbaar, zoals het huis van varken van NAF-NAFA. Maar, natuurlijk, is vereist dat de huisvesting voldoet aan alle moderne technische normen. Want het huis is niet alleen muren, plafonds en vloeren die we zien, maar wat is verborgen achter hen.

Verwarming, de levering en inname van lucht in de kamers, airconditioning, elektriciteit, zwakke stroom, het systeem van «Smart house», een home cinema, een verwarmde vloer — alle componenten van een moderne, comfortabele woningen. En dit alles moet een plaats vinden om de kans te dienen, vervang in geval van breuk of veroudering. Frame partities geeft ons de kans om dit allemaal te doen op een optimale manier.

Interieur ontwerpers Pavel en Svetlana Alekseeva

In de moderne bouw natuurlijk gebruik maken van de traditionele baksteen, en een verscheidenheid van blokken — massief en hol. Maar de beslissing van wat te bouwen partities is het noodzakelijk om op de technische taken, geen sprookjes.

Elena Potemkina

Foto: een voorbeeld van het gebruik van framing de muren, voor de installatie van de haard

Elena Potemkina

Op de foto: nissen voor de planken en de backlight worden gevormd met behulp van een frame. Maar goed gekozen kleuren en meubels maken het frame een zeer «grondige»

Nina Zaytseva

Gipsplaten is een verzamelnaam
In de weergave van veel van gipsplaten is een synoniem voor iets onbetrouwbaar is, goedkoper. Een soort van surrogaat. Echter, in het kader van muren maken gebruik van verschillende materialen, en de serieuze fabrikanten besteden veel geld om ze te verbeteren.

Ik zal een lijst van de meest «uitvoeren»:

 • Gips fiber Board (gips-plaat),
 • Gips platen (gipskarton, met inbegrip van vocht bestendig),
 • aquapanel,
 • De DSP (cementgebonden spaanplaat),
 • SAP (hypotrigona plaat),
 • multiplex.

In dezelfde partitie, die normaal gebruikt worden lagen van verschillende bladen, afhankelijk van de specifieke technische eisen. Dit maakt het ontwerp duurzaam, betrouwbaar, bestand tegen externe invloeden en gemakkelijk te voltooien. En ik, een architect, met 25 jaar ervaring, grappig om te lezen wanneer de forums zijn serieus bespreken van de «nadelen van gipsplaten». Dit bijvoorbeeld.

Design Studio Marina Kutuzova Detail

Mythe 1: de gipsplaten is kwetsbaar
Als het wordt aangereden door een hamer, zal er een gat.

Waar: Als de partitie is goed geregeld, en een laag gipskarton gips vezelplaat laag, het gat niet! En het slaan van een kind met de Fiets of de val van een dronken gast, de muur van dit ontwerp zal het niet merken. Als u nog geen foto ‘ s van de films waar de auto crasht in de muur en heeft haar aan flarden, na te denken over de waarschijnlijkheid van een dergelijke situatie in een appartement gebouw aan de, laten we zeggen, de tiende verdieping.

Daria Willem B

Mythe 2: slechte geluidsisolatie
Een wand van gipsplaten zal je niet beschermen van de gesprekken van onze buren en in het bijzonder van harde muziek en geschreeuw.

Waarheid: de geluidsisolatie is nodig om te voldoen aan de technologie van het apparaat partities. En door de manier waarop u zelf kunt instellen. Bijvoorbeeld, in de scheidingsconstructie die de scheiding van de berging, geluid-proof laag niet te leggen, opslaan. Een muur in de kinderkamer te maken met een dubbele laag frame en extra lagen isolatie-en plaatmateriaal. Zo kan het geluid in de kamer, behalve door de deur. Zijn bouwers ik letterlijk overhandigd door de albums, het bedrijf «Akoestische groep» — als referentie materiaal voor het frame partities met een verbeterde geluidsisolatie.

Soma Architekci

Mythe 3: «droogbouw» niet hangen
Niet waar. Opgehangen, en heel veel — zelfs zonder hypotheek.

 • Geen zware dingen met een gewicht van 3 tot 5 kg worden opgehangen zelfs op een enkele laag van gipsplaten met een dikte van 12,5 mm met een conventionele schroef.
 • Items van 6 tot 15 pond — op een single-layer van gipsplaat van 12,5 mm dik, als u de schroef plug (kan weerstaan tot 6 kg). En een plank met boeken zonder problemen is opgehangen aan twee van dergelijke stekkers.
 • Meer dan 15 kg per toestel staan dubbele huid partities of muren van gips platen.
 • Meubilair en apparatuur met een gewicht van meer dan 10 kg, beter te herstellen van de plug-vlinder. Met een enkele laag van de behuizing van het toestel is bestand tegen een belasting van 10 kg. Als de dekking-laag, de «vlinder» aan te houden, en een belasting van 25 kg.
 • Voor bevestiging van bijzonder zware voorwerpen is het beter om het gebruik van de plug «paraplu» — het is bestand tegen maximaal 20 kg in één laag en maximaal 35 kg met een dubbele laag isolatie. «Umbrella» is uitgerust met twee tanden, die stevig dicht gedrukt tegen het blad naast de GCR van de binnenkant.

Belangrijk: Let op dat het allemaal een «pleister» op het frame muur kunnen weerstaan zonder speciale hypotheken. Natuurlijk, ze zullen het nodig hebben om te voorspellen wanneer het apparaat van de keuken, bijvoorbeeld. Maar je kunt niet elke dag te wijzigen van de plaats van de keuken in uw huis?

Romeinse Leonidov / architectenbureau

Gipskartonwanden: min of plus? Beslis voor jezelf:

1. Frame wanddikte van 100 mm en baksteen met een laag gips — 150 mm. nu tellen de lineaire meter van de muren in je huis of appartement en vermenigvuldigen met 50 mm. Check hoeveel meter verloren gaat aan het afval.

2. Vele deuren in de standaard wordt berekend voor een wanddikte van 100 mm, en voor de installatie in dikkere wand standaard doos moet een speciale dwarsbalken. Het is ook de bijkomende kosten.

Op de foto: grote schuifdeuren altijd indrukwekkend uitzien. Eenvoudig te installeren en ze laten het frame wanden
__________________________

Rocco Borghese

3. Installatie van extra stopcontacten of wandkandelaars op het frame van de scheidingswand kan gemakkelijk worden opgelost. Maar de bakstenen muur in dit geval moet u cosmetische reparaties.

4. Verlaagd plafond wordt het veel gemakkelijker om de bedrading van elektrische, spreker, brandmelders of beveiligingscamera ‘ s. En dit beperkt de hoogte van de kamers is slechts 47 mm (om dit te doen, gebruik maken van een speciale plafond profielen) door niet meer dan het systeemplafond.

Romeinse Leonidov / architectenbureau

Foto: van het systeemplafond geplaatst van de buis voor zo ‘ n grote ruimte, moeten ze veel. Lange platte roosters gelijkmatig verdelen van stroom en air intake

DVEKATI

Foto: met dank aan het frame van de muren alle communicatie in deze badkamer zijn verborgen voor de ogen, en het interieur ziet er eenvoudig en elegant

ARTSTUDIO Ontwerp & Constructie

Zulke voorbeelden zijn legio. Maar ik hoop dat deze voldoende zijn om te begrijpen van de constructie technologie staat niet stil. Ze zijn niet bang, en is het nodig om correct. Dan is uw huis is uw kasteel, is niet alleen duurzaam, maar ook moderne, klaar voor de verbetering en ontwikkeling.

HET IS JOUW BEURT…
Wat denk je over het ontwerp van het frame? Vertel ons over het interieur partities van gipskarton: wat zijn de voors en tegens van deze beslissing?