Lessen Chelsea Flower Show: een Tuin van een goede gezondheid (27 foto ‘ s)

0
258

Momenteel te zien in: NL

Het belangrijkste thema van de show bloemen en tuinen in de wijk Chelsea van dit jaar — een tuin van welzijn. Beroemde landschap ontwerpers denken over de helende kracht van de groenen en kunt u zien hoe de planten zal het verbeteren van uw gezondheid en stemming.

Chris Snoek

1. Dichter bij de natuur
Designer Matt Katli (Matt Keightley), auteur van de tuin van welzijn, Het zich Goed Voelen, adviseert te doen kleinere hoeken. Van regelmatige geometrische vorm, lijnen en hoeken kan leiden tot interne spanningen. In tegenstelling tot de paden, vijvers, tuinen met bloemen, natuurlijke vormen die een gevoel van vrede. Tuin dicht bij de natuur met wilde bloemen en kruiden, een beetje rommelig, waar alles is met elkaar verweven zijn, is van invloed op een betere persoon dan een perceel met elementen van de geometrische stijl.

Natalia Tveritinova

Foto: de tuin Matt Katli Het een Goed Gevoel

2. En het zingen van de vogels en ruikt, en verf
«Als je in de tuin vogels, bijen en vlinders, ze maken je glimlach, je goed te voelen. Om aan te tonen vriendelijkheid van de inwoners van het wereld natuur gemakkelijk. Vergeet niet te bieden vogels met water, zodat ze kunnen drinken en baden. Te trekken tuin bijen helpen planten voor bestuivers,» zegt de ontwerper.

Natalia Tveritinova

Op de foto: De David Harber tuin en Savills; ontwerper Nick Howard (Nic Howard)

Matt adviseert nodig is om te planten in de tuin planten voor bestuivers. De beste bestuivers — bijen. Hun favoriete kleuren zijn Lucas (Allium), Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea), Aquilegia (Aquilegia), wilde hyacinten (Campanula), Kattenkruid (Nepeta), salie (Salvia), tijm (Thymus), cosmos (Kosmos), Baptisia (Baptisia), verveine (Verbena), lavendel (Lavandula), scabious (Scabiosa), Ajuga (Ajuga), rozemarijn (Rosmarinus officinalis).

En de Britse ontwerpers bieden te verlaten, het gras lang te bieden bijen met het nodige voedsel.

Chris Snoek

3. Max textuur
Groeien structurele evergreens, grassen en vaste planten. Hun selectie is groot en het is belangrijk dat de verscheidenheid van kleuren en texturen aanwezig in de tuin gedurende het hele jaar.

Gras wuift in de wind, en bijna altijd wil houden met de hand. Nogmaals, gras trok de inwoners van de wereld van de wilde dieren. Struwelen en borstelig gras is een paradijs voor vogels en insecten.

Natalia Tveritinova

Foto: tuin van Het Myeloom BRITSE ontwerpers John Everis (John Everiss) en Murrell Francesca (Francesca Murrell)

Jeffrey Gordon Smith Landschap Architectuur

Op de foto: rozemarijn of Rosmarinus officinalis (Rosmarinus officinalis)

4. Kruiden
Ontwerpers zijn geadviseerd om te groeien, niet alleen decoratieve en heerlijk geurende kruiden. Op de vraag, wat zou hij doen als in de tuin kon je plant slechts één plant, Mat Katli, twee keer winnaar van de BBC/RHS People ‘ s Choice, zei dat het zou worden rozemarijn.

De ontwerper genaamd rozemarijn is een van de beste kruiden voor onze geestelijke gezondheid. Want het is leuk om te breken in de tuin, een blad van rozemarijn, wrijven tussen zijn vingers, het inademen van de geur die verjongt, verheldert de geest en verbetert het geheugen. En de voordelen van een plant wanneer gebruikt in de keuken is bekend.

Natalia Tveritinova

Foto: de tuin LG Eco-City. Een groene muur met kruiden bevat rozemarijn

Chris Snoek

5. De tuin als de tuin van de bloem
Nou, als de tuin geeft niet alleen essentiële vitamines, maar ook aangename emoties, esthetisch plezier. In de tuin Welkom in Yorkshire (Welkom in Yorkshire) alle ruimte die wordt gebruikt voor het maximale voordeel. Tuin met mooi en fijn kool salade verdwenen in het struikgewas van bloemen en kruiden en vormt een aanvulling op de bloemen in overvloed.

Wanneer we de zorg voor planten, niet alleen voor hen maar ook voor mezelf, ik denk dat de Britse ontwerpers. Wij nemen de verzorging van de planten als kinderen, en het vult de dag. Dit is een geweldige manier om zich te ontdoen van dagelijkse stress.

LEES ER ALLES OVER…
Hoe om te Ontspannen in de tuin, fysiek

Natalia Tveritinova

6. Eetbare groene muren
Voor kleine ruimtes is een goede keuze voor een verticale groene muur: eetbare «pantry» met fruit, groenten, kruiden en salade. Een goed voorbeeld is de tuin Urban Flow (afgebeeld), een landschap designer Tony hout (Tony Woods).

Chris Snoek

7. Oranje en geel
Schilderen tuinen in vrolijk oranje en geel geholpen gewone «leden» show in Chelsea: gele lupine (Lupinus), oranje zwaartekracht (Geum), lichtgele globeflowers (Trollius cultorum), zolotistotsvetkovogo Aquilegia (Aquilegia chrysantha), geel-creme rozen (Rosa). Spurges (Euphorbia) heeft toegevoegd niet minder optimistische een hint van limoen.

Chris Snoek

Vier rode tracks, symmetrisch gelegen op de hoeken van de tuin LG Eco-Stad (foto), gele lupine, globeflowers, Aquilegia gemengd met oranje geomame (Geum) en koper Verbascum (Verbascum). Echter, warme kleuren zijn licht gekoelde witte naparstek (Digitalis), lupine en pioenen. Pad van stenen platen die leidt naar het huis en leek te zweven over het water.

Chris Snoek

Foto: de tuin aan De Nieuwe West End designer Kate Gould (Kate Gould)

8. Kleur voor ontspanning
«Wit, roze, blauw, de kleuren blauw en paars hebben een ontspannend effect. Daarom zijn de landing, deze koelere tinten», stelt Matt Katli.

Chris Snoek

Foto: de tuin op Het Welkom bij Yorkshire — de winnaar van de show tuinen van de populaire stemming, designer mark Gregory (Mark Gregory)

Chris Snoek

9. Accenten
In de tuin hebben om een item dat zal de aandacht vestigen op een interessant accent, waardoor de betrokkenheid van de ogen en de op te richten. Deze items aanmoedigen om te stoppen en genieten van ze, dus, om af te leiden van de storende gedachten, problemen en ervaring aangename emoties.

Foto: de tuin aan De Nieuwe West End

Natalia Tveritinova

Foto: de tuin, De Vorderingen Jongens Een Zeer engelse Tuin

Natalia Tveritinova

10. Bos tuinen
Beste toon tuin dit jaar voor De Morgan Stanley NSPCC ontwerper Chris Beardshaw (Chris Beardshaw) — een forest garden.

Het thema van het planten — vochtig zure bossen. Berken, zwart (Betula nigra), en Saskatoon (Amelanchier) het creëren van een gevoel van Volgroeide tuin en inspireren tot een gevoel van veiligheid voor degenen die met de onzekerheid of stress. Planten op het lagere niveau en het verzachten van de ruimte. In de spotlight — prachtige rhododendron (Rhododendron) en bloei enkianthuss (Enkianthus).

Chris Snoek

11. Vanuit het huis in de frisse lucht
De tuinen van de tentoonstelling worden aangemoedigd om te ontspannen, te dineren, te dromen, om tijd te besteden aan gesprekken, het verplaatsen van het huis in de lucht, en verzonken tuin is het best geschikt voor deze doeleinden.

In de gezellige verzonken tuin LG Eco-Stad kunt u ontspannen onder de planten, om zich beschermd voelen voor buxushagen en een groene muur van de omtrek van de tuin. Privacy voegt een Kwartet van multi-steel van bomen.

Natalia Tveritinova

Foto: de tuin van de Stedelijke Stromen, winnaar in de categorie van de Ruimte om te Groeien Tuin designer Tony hout

Tony hout heeft opgenomen van een ruimte om buiten te dineren items uit korenovskii roestige staal, die is terug in de mode. Eetbare groene muur bleek het geval, maar zeldzame multi-stam boom Ginkgo (Ginkgo biloba) werkt als een grote zuiveringsinstallatie.

Chris Snoek

Zelfs een kleine hoeveelheid geld, kunt u het organiseren van een gezellige plek om te ontspannen. Tuin Welkom in Yorkshire neemt de kijker om de prachtige omgeving van Noord-Yorkshire Wensleydale (Wensleydale). Het gevoel van diepte en bescherming te geven die begroeid zijn met planten muur, hoge bloemen en gras, een typisch voorbeeld van de tuinen in de engelse cottage stijl. De belangrijkste decoratie van tuin — Wisteria (blauwe Regen) met lichtlila zoete geur van de toppen.

Chris Snoek

Het city garden en De Nieuwe West End, ontving de gold een moderne interpretatie van de tuinen en de architectuur van de bekende pleinen van Londen. Met de hulp van slimme, dappere en creatieve oplossingen designer Kate Gould (Kate Gould) hebben een verzonken rustplaats, het verbergen van de persoon van de drukte van de stad achter de muren, geconfronteerd met uitgehouwen stenen.

Natalia Tveritinova

Licht bomen toevoegen ruimte tuin privacy-bloemstukken — zachtheid, kleuren en aroma ‘ s, en het beeld werkt als een accent. Op de groene muren van varens groeien uitbundig.

Chris Snoek

12. Slimme oplossingen voor acosada
De tuinen van dit jaar, dankzij ingenieuze oplossingen om het gebruik van gerecycleerde materialen, het behoud en het verzamelen van water, duurzame energie, vervuiling van het milieu.

In de tuin van De Nieuwe West End gemaakt door Kate Gould, verborgen een dergelijke oplossing. Door het vallen van de avond, de lampen, die de kaart van Londen, brandt het raster van straten van de stad. Verlichting en plafond ventilatoren bedienen van een schone, hernieuwbare energie: zonne-energie en kinetische. Ingebed in de vloer zwart paneel bedrijf Pavegen zet de kinetische energie in elektriciteit. Bij het passeren van de tuin, stap op de tegel die de elektriciteit voor het aandrijven van de pomp. Het zorgt voor circulatie van frisse lucht.

Chris Snoek

13. Mos in plaats van gras
Koreaanse landschap architect, Hey jonge Hwang (Hooi-Joung Hwang) gevonden in de tuin LG Eco-City gazon van mos. Ze koos voor deze optie over de mogelijkheid van het mos te absorberen schadelijke stoffen uit de lucht met een hoge verontreinigingsgraad. Bijvoorbeeld 12 vierkante meter van moss neemt het dezelfde mate van vervuiling als 275 Volwassen bomen.

Natalia Tveritinova

Foto: de tuin van De Stille Zwembad Gin met droge stenen muren

14. De gipsplaten
Worden bolder in de keuze van de materialen, genoemd landschapsarchitecten. In veel tuinen tentoonstelling, een van de belangrijkste motieven was de textuur contrast van de muren met planten.

Chris Snoek

Bijvoorbeeld, in de tuin Welkom in Yorkshire tijdens de bouw van de muren herhaalde de technologie van droog metselwerk gebruikt in Wenslydale, Yorkshire gebied. Grote stenen zijn plaats te houden kleinere, onregelmatige vormen. Kalksteen voor de muren is geleend voor een tijd in Yorkshire de manor van Bolton.

Natalia Tveritinova

15. Water, koper en steen
Ongewone voorwerpen en het zwembad heeft een belangrijke rol gespeeld in de tuin van het Stille Zwembad Gin, ontworpen door David Neal (David Neale). Het feit dat de tuin is gewijd aan de Britse gin distillery Stille Zwembad Distillers, gelegen in het hart van Surrey hills (Surrey Hills). Voor het project alleen gebruikt gemaakt van lokale materialen, met inbegrip van kalksteen uit Portland en Purbeck. Een verhoogde infinity zwembad symboliseert het stille meer, waar we om water mee te nemen voor gin. En het proces van gin productie presenteert de ‘koperen groep» in de vorm van panelen, helmen en de Centrale sculptuur van de schil van citrusvruchten.

Natalia Tveritinova

Kleurrijke koper en serene water is iets wat je kunt nemen voor uw tuin of, zoals de engelsen zeggen, «mee naar huis nemen om uw tuin». Gezondheid en stemming in de tuin is voorzien van water, bomen en bloemen. En gin in een glas, kunt u het toevoegen van de stemming.

IN UW STAD…
Het vinden van een landschap designer op Houzz — om uw eigen project

HET IS JOUW BEURT…
Als u op een tentoonstelling in de wijk Chelsea van dit jaar, welke ideeën en trends lijken belangrijk? Deel je ervaring en foto ‘ s in de sectie opmerkingen