Project van de week: de Tuin in art Nouveau-stijl (23 foto ‘ s)

0
368

Momenteel te zien in: NL

Als modern werd een onafhankelijke tuin stijl, wat zou dat toe te voegen aan het landschap richting van elegantie en symboliek. Tuin LIBELLULIDAE, weergegeven op de Moscow Festival van tuinen en bloemen — reflecties en fantasie landschap architect Diana Sabirova over dit onderwerp.

LD Studio

Over het project
Locatie: Moskou Park van de kunsten «Muzeon», de VI Moskou internationale Festival van tuinen en bloemen (Moskou Flower Show)
Jaar: 2017
Grootte: 100 sq. m
De auteurs van het project: landschapsarchitect Diana Sabirova, Studio landschap «LD Studio»; de beeldhouwer Victoria Chichinadze
Partners: de kwekerij «NOORD»; tuincentrum Tuinen; LLC «Groene Wereld»
Foto: Marat Jachin en Diana Sabirova

Fotogreatest

«Ik was altijd al aangetrokken door de art Nouveau-stijl. De idee om een tuin in deze stijl verscheen lang geleden. In mijn mening, ruimte privé-tuin — de perfecte omgeving voor hem. Maar als u probeert te herinneren aan de monumenten van het landschap van de kunst in deze stijl, het is waarschijnlijk dat dit probleem zal voor problemen zorgen, zoals in de oorspronkelijke vorm-werden zij niet bewaard gebleven. Wetenschappelijk onderzoek en studies over dit onderwerp zijn er bijna. Toon tuin — dit is mijn knipoog naar de art Nouveau-stijl,» zegt Diana Sabirova.

Natalia Tveritinova

Foto: broche «Vrouw-dragonfly» werken van Rene Lalique, eigendom van Sarah Bernhardt

Deze stijl van het begin van de eeuw, met zijn liefde van de plantaardige wereld, vloeiende vormen, groteske, exotische en sprookjes, vrouwelijke personages, subtiele silhouetten van mythische wezens — Naiads, zeemeerminnen en insecten duidelijk in de sieraden van René Lalique.

LD Studio

Op de foto: beeld van een vrouw-dragonfly, auteur Victoria Chichinadze

LIBELLULIDAE is de grootste familie van libellen
Diana werd er door gefascineerd en aangetrokken door het beeld van de vrouwelijke libellen in sieraden meesterwerken van Lalique. Al enkele jaren vóór de oprichting van de tuin, vroeg ze haar vriend, een getalenteerde beeldhouwer Victoria Chichinadze rekening te houden met de mogelijkheid voor het toepassen van deze afbeelding formaat beeldentuin.

LD Studio

De omtrek van de vijver lijkt op een broche met de figuur van een vrouw-een libel in het centrum. Dit beeld is het middelpunt en de belangrijkste focus van de tuin, ruimtelijke en semantische gem, het hoogtepunt.

Meisje met een lelieblad, die nauwelijks hoorbaar, druppel voor druppel, langzaam stromende water. Ja, en pausarazi een vijver met waterlelies op een donkere ondergrond is één van de tuin art Nouveau motieven.

LD Studio

Sculptuur meisje-libellen gemaakt van brons getint. In eerste instantie, de auteurs van de tuin wilde vullen in de vleugels semi-edelstenen en email te doordringen door hen de stralen van de zon cast gekleurde reflecties op het oppervlak van het water. Maar het prototype was te zwaar, en dit idee werd verlaten. Stenen alleen gebruikt in het haar. Als je goed kijkt, op het meisje haar hoofd, ziet u een grote schedel.

Fotogreatest

In deze tuin voorkant is zo ontworpen dat de schuif is goed zichtbaar zijn. Zachte contouren van het terrein (dat is het principe en landschapsbeplantingen) maken van een melancholische stemming en romantische sfeer van art Nouveau.

Fotogreatest

Op de foto: lupine (Lupinus); soorten delphinium (Ridderspoor); lungwort (Longkruid), verschillende soorten salie (Salvia); monetchatogo als klodders verf zijn rode (Lysimachia nummularia); Valeriaan (Valeriana); brandnetel (Lamium)

Er zijn geen rechte hoeken, regelmatige geometrische vormen, maar er is een vlotte verloop van de curven en de asymmetrie een typisch voorbeeld van de art Nouveau. Lange bizarre mixborders, kronkelende slang op de rand van een vijver, gratis weelderige planten van deze favoriete elementen van de tuin art Nouveau overeenkomen met het landschap stijl ontwerp van het landschap.

Fotogreatest

Foto: uien gebruikt (Allium schoenoprasum), betulinic (s, ligularia’), trusnik (Matteuccia), delphinium

Diana pakte planten, met de nadruk op de stijl van de art Nouveau. Ze verzamelde en «herboren» in de ene plaats de planten uit het werk van Lalique en andere kunstenaars van die tijd. Daarom is de kustlijn vol met varens (Varens), verschillende types en soorten irissen (Iris), distels (Carduus), Euphorbia (Euphorbia) antlered, mordantly (Echinops), singalovski (Eryngium), viooltjes (Viola), vergeet-mij-nietjes (Myosotis), Angelica archangelica (Angelica archangelica), steel van hortensia ‘ s (Hydrangea petiolaris).

Fotogreatest

In de vijver waren nimfen of waterlelies (Nymphea), cattail (Typha), pijlkruid (Sagittaria), Susak (Butomus) en andere waterplanten.

Fotogreatest

Krullend kruipende planten met een soepele gebogen stengels kenmerk van tuinen in de moderne stijl. Zij — de element van de kunst van de periode. In de LIBELLULIDAE, de tuin hortensia (Hydrangea petiolaris) is een houtachtige bladverliezende klimplant is verstrengeld rond de stammen in het Park beschikbaar esdoorns.

Fotogreatest

Populair in de tuin van de art Nouveau bomen met geween of zontikovidnoe kroonvorm. «Ik werd gevraagd wat doe je hier sparren Inversa en lariks treurvorm. In hun plaats correct en biologisch zou kijken van treurwilgen. Maar met de wilgen zou de meest waarschijnlijke «Alyonushkin vijver.» En hier was een eenvoudige, bekend bij alle planten (spar, lariks), maar ongewone (gecultiveerde vormen). Het illustreert en onthult een van de kenmerken van de stijl — eenvoudig en duidelijk, maar en grillige aestheticism. Sparren, maar sparren in de weg», vertelt Diana.

Toch is er een verspreiding van de canadese Hemlock (Tsuga canadensis), die is heel natuurlijk en biologisch in hun rattrapante.

Fotogreatest

Foto: Engelwortel (Angelica archangelica) — de paraplu hoge en zeer architectonische plant

Opmerking: Spruce Inversa (Inversa van de fijnspar (Picea abies) — treurvorm, met smalle, gelijkmatig ontwikkeld kroon, trapsgewijze verticale en de lagere takken die op de grond liggen. Op de top zavjalivajutsja teken van groei.

Fotogreatest

Op de foto: de Siberische iris (Iris sibirica)

In de tuin groeiden verschillende variëteiten van de Siberische iris. Irissen — symbolen van de moderniteit — in het bijzonder de elegantie van de omtrek van een bloem, elegantie en mystiek.

Fotogreatest

Op de foto: xiphoid iris (Iris ensata)

Fotogreatest

Op de foto: ridderspoor

Op de foto: sieraden «Stud», Rene Lalique

De schoonheid, magie en de charme van de bloemen werd een bron van fantasie juwelen kunst Lalique, die niet toevallig ook wel «de betoverde juwelier.» «Op zoek naar Lalique sieraden, begrijpen hoe nauwkeurig hij legt de meest interessante ding over de manier waarop een bepaalde plant, is het bouwen van dit kenmerk in de absolute dominante en domineert haar de hele song», zegt Diana.

Fotogreatest

Op de foto: de boog gebruikt, het ridderspoor en botulinic

Een magische en exotische uiterlijk van sommige planten — in de geest van de moderniteit. In deze tuin bezitten kwaliteiten die vergelijkbaar blauw of crimson puntige bloemen: eryngium, Echinops en distels.

Fotogreatest

Op de foto: Amethist Bos salie (Salvia nemorosa Amethist); korostovec veld (Knautia arvensis); zachte manchet (Alchemilla mollis)

Fotogreatest

Op de foto: soorten delphinium; Pimpernel (Sanguisorba)

Interne aandacht voor detail is een ander kenmerk van het modernisme. Diana wilde de instelling configureren in de tuin op een gedetailleerde beschouwing van innerlijke bezinning. Maar het is onmogelijk om te voorspellen wat zal de volgende zijn: food court, of de reus kameleon van onderdelen van de apparatuur. En bij het stoppen van de visuele achtergrond en de kakofonie van geluiden, niet gemakkelijk om af te stemmen op de bezinning en rust.

Fotogreatest

De tuin roept een gevoel dat altijd aanwezig was. Dit gevoel wordt versterkt als je je voorstellen dat hij niet in het Park «Muzeon» en omgeven door dezelfde prachtige natuur en verdween in.

OVER DE AUTEUR VAN DE TUIN…
Ga naar Diana Sabirova, «LD Studio», om te onderzoeken of andere werken uit de portefeuille van een landschapsarchitect of om uw eigen project

Fotogreatest

«We begrijpen dat dit niet een commercieel project, de krachten en de middelen die zullen aanzienlijk zijn. Niet alles werkte en belichaamd als zag en wenste. Maar de tuin plaatsvond. Het was een poging, een interessante ervaring en realizovana langdurige wens,» zegt Diana.

IN UW STAD…
Het vinden van een landschap designer op Houzz — boek uw project