Hoe om het Weer te Voorspellen Wanneer Je Apps Geven U Tegenstrijdige Prognoses

0
13
Foto: Shutterstock

Analoge WeekJust omdat er ‘s an app for that’ betekent niet dat je hebt om het te gebruiken. Deze week gaan we analoog, onszelf eraan te herinneren dat we kunnen leven en wonen _well_ —zonder smartphones, en te zien wat de moeite waard het behoud van de tijd voordat we waren allemaal aangesloten 24/7.

Weer raar we hebben, toch? Ik weet niet waar je woont, maar ik ben in de veronderstelling dat hij op dezelfde planeet als ik dat doe, en hier in het noordoosten van de VS, een ‘typische’ dag omvat een woede-uitbarsting van de regen in de ochtend, warm en vochtig rond de mid-dag, dan weer koud en mogelijk afkomstig van de avond woon-werkverkeer. De onvoorspelbaarheid van het weer dwingt me om te overleggen met een minimum van twee weather apps alvorens te beslissen of het veilig is om met de fiets naar het werk. Maar vaker wel dan niet, een app zeg me dat het gaat om het wissen van alle dag, en de andere zal voorspellen een 30% kans op regen. Wat te doen?

Screenshot: Melissa Kirsch (Donkere Hemel; Weather Channel; WUnderground)

Advertentie

De twee apps die ik gebruik zijn Donkere Hemel en de Weather Underground voor iOS. Ik kan je niet vertellen wat nauwkeuriger; ik kan u alleen vertellen ze zelden overeen. De beste vuistregel voor het bepalen van als je moet met de fiets naar het werk, als je zou moeten proberen te knijpen in die termijn, wanneer breng je een paraplu als de apps de prognoses van het conflict is voor het uitoefenen van een negativiteit bias. Dat is, geloof de weersverwachting met nog slechter nieuws. Als Dark Sky zegt «Bewolkt» en Wunderground zegt «30% kans van douches,» geloven Wunderground en pak je gelikter. Op deze manier bent u klaar voor het ergste. Waarschijnlijk heb je een negativiteit bias in andere gebieden van je leven waar het niet helpen van u—u neemt de kritiek serieus dan je complimenten. In de meeste andere aspecten van je leven, de negativiteit bias heeft u geen gunsten. Als het gaat om het weer, lean in.

De andere factor, natuurlijk, is uw darm—of, als Lifehacker schrijver Nick Douglas zegt, «Kijk met je gezicht.» Je zou denken dat een dergelijk advies waren te slap om zelfs de staat, maar de hele reden dat we het controleren van onze apps is omdat we niet vertrouwen op ons om te vertellen van het weer. Als beide apps zeggen dat de kust veilig is, maar er zijn zeker ook donkere wolken opdoemen, moet u ervan uitgaan dat u, die hier in dit moment en de plaats in de tijd in de wereld, weet wat je waarneemt en je merken dat het is gaan regenen.