Re-Bekijk Uw Favoriete Films Met de Bijschriften Op

0
38
Afbeelding: YouTube

Misschien heb je het gezien De Shawshank Redemption zo vaak, dat je zeker weet dat je hebt zowat elke regel in het geheugen opgeslagen. Of, in de knip van een vinger, kunt u de sprong naar je voeten en het reciteren van Jack Nicholson ‘ s beroemde «Je kunt niet omgaan met de waarheid» monoloog van Een Paar Goede Mannen, handtekening sneer en al. («Zoon, we leven in een wereld die muur, en die muren moeten worden bewaakt door mannen met geweren. Wie gaat het doen? U? U, Luitenant-Weinberg?»)

Het kijken van een favoriete film is als het doorbrengen van een paar uur met een oude vriend—het is bekend, het is rustgevend, het is de belichaming van de zelfzorg. Maar als u op zoek bent om te schakelen van de ervaring een beetje en duik nog dieper, Reddit-gebruiker u/Focksycleopatra heeft een suggestie: Zet de ondertiteling.

Heb je een favoriete film die je hebt gezien dat een aantal (of honderden) keer proberen te kijken met ondertiteling/bijschriften op. Je zou verbaasd zijn hoeveel lijnen je gehoord verkeerde of gemiste geheel.

Het is vooral nuttig voor de inhoud dichte films, d.w.z. Saving Private Ryan. Als je een fan bent van de film die ik ten zeerste adviseren om te beginnen met deze… totaal game changer voor mij.

Advertentie

Focksy is juist dat dit zou vooral goed voor content-dichte-films, en ook voor films waarin de dialoog is laag, de accenten zijn dikke of verplaatst de actie zich snel. En, ja, wij stellen dit met de waarschuwing dat niet alle gesloten ondertiteling is 100% nauwkeurig is. Maar het kan je helpen met het vangen van een binnensmonds-onder-de-adem beledigen of die vervelende uitdrukking die werd verloren in het geluid van bommen en geweerschoten.

Voor meer van Lifehacker, volg ons op Instagram @lifehackerdotcom.

Advertentie