Het Emuleren van een Grafische Rekenmachine op Je Telefoon of PC

0
11
Foto: Shaun Murphy (Flickr)

Analoge WeekJust omdat er ‘s an app for that’ betekent niet dat je hebt om het te gebruiken. Deze week gaan we analoog, onszelf eraan te herinneren dat we kunnen leven en wonen _well_ —zonder smartphones, en te zien wat de moeite waard het behoud van de tijd voordat we waren allemaal aangesloten 24/7.

Ik voel me als grafische rekenmachines waren pas echt een «ding» voor de meeste mensen in die een of twee jaar van de middelbare school toen u werden gedwongen te gebruiken voor wat wiskunde klas je het nemen. Uiteindelijk had het gevoel dat je oud—teenage-oud, dat is—als iedereen getrokken uit hun omvangrijke kleine dieren op de eerste dag van school om te zien van wie de ouders wierpen voor de gek-fancy modellen.

Die chonky TI-## apparaten zijn niet bepaald sexy, maar ze spreken met een speciale tijdperk: wanneer het beste wat je kan doen om jezelf af te leiden tijdens de schooldag was om discreet brand-up van een kopie van Drugwars. De trouwe TI-83 was mijn heiland tijdens de saaie delen van mijn laatste twee jaar van de middelbare school, en het is alleen maar eerlijk dat we eren deze handheld lifesavers tijdens Lifehacker Analoge Week. Voor alle uren dat ik heb geïnvesteerd in games van de Slang tijdens de les, dat het passend is.

Advertentie

Het emuleren van de grafische rekenmachine op je PC

Als u niet het geld om te blazen op een grafische rekenmachine, of wilt u gewoon van te spelen rond met één omwille van nostalgie ‘ s, er zijn tal van verschillende tools die u kunt gebruiken voor het emuleren van hun mogelijkheden op andere platformen. De lange ticalc.org heeft een grote lijst van emulators voor Windows en Mac, en deze zijn op hun best-in-class aanbevelingen voor verschillende Texas Instrument modellen:

  • TI-84 Plus CE: CEmu
  • TI-83 Plus en TI-84 Plus-familie (met inbegrip van de TI-84 Plus C Silver Edition): jsTIfied en Wabbitemu
  • TI-89, TI-92 Plus, en Voyage 200: TiEmu
  • TI-Nspire: Firebird

Ode aan de Grafische Rekenmachine

De belachelijk dure Texas Instruments grafische rekenmachine is langzaam maar zeker aan de…

Lees meer Lees

Advertentie

Het emuleren van de grafische rekenmachine op je smartphone of tablet

Ik denk dat het logisch om te emuleren van een grafische rekenmachine op een smartphone. Waarom dragen de twee apparaten aan als u niet aan, na alle? Op Android, overwegen het controleren van Grafiek 89 Gratis—maar je hebt een .ROM image aan te werken (iets wat je kunt halen uit uw bestaande grafische rekenmachine of zeker elders te vinden). Fpse voor de Grafische Rekenmachine + Wiskunde, Algebra & Calculus app is een geweldige manier om het verkrijgen van vergelijkbare functionaliteit op uw smartphone, zelfs al is het niet het emuleren van uw calculator exacte look en feel. Voor dat, kunt u ook een kijkje in de app-versie van de bovengenoemde Wabbitemu, dat emuleert een breed scala van verschillende grafische rekenmachines: TI-73, een TI-81, TI-82, TI-83, TI-83 Plus, TI-83 Plus Silver Edition, TI-84 Plus, TI-84 Plus Silver Edition, TI-85 en TI-86. Het komt zelfs met een setup wizard om u te helpen bij het maken van de .ROM-bestand die het nodig heeft om te werken.

Als voor iOS, je bent niet van plan om te vinden een uitstekende emulator voor de TI-rekenmachines heb je waarschijnlijk gebruikt (of gevraagd om het te gebruiken). Er zijn andere apps bieden grafische rekenmachine functionaliteit, zoals GraphNCalc83 ($6), Grafische Rekenmachine Plus ($5), en Desmos. Ze zijn zo dicht als je gaat om een hardware-grafische rekenmachine op je iPhone of ipad, zelfs als ze niet direct kopieën van uw grafische rekenmachine UI en functies.

Advertentie

Deze Calculator Zorgt Ervoor dat U Altijd de Meest Pizza Voor Uw geld

Zeker, als een algemene regel, dan weet je dat het is beter om het grotere pizza voor uw…

Lees meer Lees

Waar kan ik apps en games voor mijn rekenmachine (of geëmuleerd calculator)?

Ik ben—al lange tijd—een fan van de uitgebreide archieven van de grafische rekenmachine-programma ‘ s over op ticalc.org. Als u niet zeker weet waar te beginnen, ze hebben zelfs grote «top» lijsten, die u kunt gebruiken om te zien wat populair is in de grafische rekenmachine…eh…scène.

Advertentie

Screenshot: David Murphy (ticalc.org)

Ik denk ook dat de Omnimaga forums / file repositories zijn een geweldige plek om te vinden wat vast calculator Rpg ‘s, onder andere opmerkelijke programma’ s (zoals de Game Boy emulators, die misschien veel leuker om te installeren op uw apparaat zijn dan games die speciaal geschreven is voor de rekenmachine). En, Cemetech is een grote programma-archief uitgebreid en regelmatig bijgewerkt, een zeldzaamheid in de grafische rekenmachine wereld.

De /r/ti84hacks subreddit is geen slechte plek om te beginnen voor de programma-aanbevelingen voor die specifieke calculator. Het is de moeite waard het scannen via Reddit om te zien of je grafische rekenmachine (of degene die je bent emuleren) heeft zijn eigen subreddit ook. (Er is zelfs een subreddit gewijd aan Texas Instruments apparaten als een geheel).

Advertentie

Het spreken van, TI84CalcWiz heeft een goede selectie van games en apps ook, maar het is onduidelijk of deze site wordt meer bijgewerkt. En als u een HP-grafische rekenmachine hpcalc.org is uw ticket.