Hur man kan Blockera Irriterande Spam-Samtal och Texter I Android Nougat

0
25

Android vill hålla dig och skräppost som ringer så långt bort från varandra som möjligt. När du blockerar ett telefonnummer i Android-inställningar, det är blockerade för alla appar på telefonen för evigt och utan att behöva gå via din operatör. När Google introducerade möjligheten att blockera nummer på för några år sedan i tidigare versioner av Android, få tillgång till och att lägga till i din blockeringslistan har ändrats lite, och det finns nu flera olika sätt att göra det. Här är alla sätt som du kan blockera nummer på Android.

Hur att Blockera Nummer med Hjälp av Google Dialer

Din webbläsare har inte stöd för HTML5 video-taggen.Klicka här för att se ursprungliga GIF

Om du har Google dialer som finns installerade i din telefon, den har en av de enklaste sätten att lägga till ett nummer till din blockeringslista. För att blockera ett nummer, följ dessa steg:

 1. Starta Google Dialer app.
 2. Tryck på meny-knappen bredvid mikrofonen ikonen överst i appen.
 3. Tryck Till På Inställningar
 4. Tryck På Blockerade Nummer
 5. Tryck på Lägg till ett Nummer
 6. Ange det nummer som du vill blockera.

Alternativt, kan du peka på ett nummer i listan över senaste samtal och välj «Blockera/rapportera som skräppost.» Rapportera spam är ett valfritt fält som du kan stänga om du hellre bara blockera numret. Du kommer inte höra från samma nummer igen, oavsett om du väljer att rapportera spam. Men rapporteringen kommer att skicka till ditt Google-konto och eventuellt bärare för att hjälpa till att göra spamfilter bättre.

Vi föreslår också att vrida på Google Dialer är «Nummerpresentation & Spam» — inställningarna.

 1. Än en gång, tryck på meny-knappen bredvid mic-ikonen i Google Dialer.
 2. Gå till Inställningar > Nummerpresentation & Spam.
 3. Slå på både «Nummerpresentation, Skräppost,» och «Filtrera spam-samtal.»

Även om dessa inte är garanterat att blockera alla spam-samtal eller robocalls, de ska vara till hjälp för att filtrera ut kända spam-nummer.

Hur att Blockera Nummer Med Messenger

Din webbläsare har inte stöd för HTML5 video-taggen.Klicka här för att se ursprungliga GIF

Googles standard SMS-app, Android-Postmeddelanden kan också lägga till nummer till enheten master blockera-listan.

 1. Öppna Messenger
 2. Tryck på meny-knappen i det övre högra hörnet.
 3. Tryck På Blockerade Kontakter
 4. Tryck på Lägg till ett Nummer
 5. Ange det nummer som du vill blockera

Du kan också lång-tryck på en kontakt i ditt meddelande listan och tryck på den runda «Block» — ikonen längst upp till höger på din skärm. Än en gång, kommer du att bli frågad om du vill rapportera in skräppost med att blockera numret.

Hur skärmen och blockera samtal med Google Assistant

Din webbläsare har inte stöd för HTML5 video-taggen.Klicka här för att se ursprungliga GIFGIF: Google

Om enheten kör Android 9 eller högre, kan du ha Google Assistant automatiskt skärmen för inkommande samtal från nummer du inte känner (och eventuella spam/robocalls). AI kommer också att lägga kontrollerade nummer till dina blockerade.

 1. När telefonen ringer, tryck på «skärmen call» — knappen.
 2. Google Assistant kommer att svara på samtalet för dig, och du kommer att få en live-transkription av samtal på din skärm. Som samtalet går om du har ett par alternativ: svara på samtalet, hänga upp, har Google Assistant ställa frågor eller ge canned responses till den som ringer, rapport samtalet som spam.
 3. Om samtalet slutar upp att vara spam, peka på «Rapportera spam» — alternativet. Google Assistant kommer att begära borttagning av ditt nummer från deras samtal-listan på din räkning för att sedan avsluta samtal. Antalet och ringa information kommer att skickas till Google för ett eventuellt införande på sin lista av spam nummer och blockerade på din telefon.

Vad händer när jag blockera ett nummer i Android?

Efter att blockera ett nummer i Android, kommer du inte längre ta emot inkommande samtal eller sms från detta nummer. Dina kontaktuppgifter kommer inte att bli anmälda, och alla samtal kommer att skickas direkt till röstbrevlådan, medan texter kommer att visas som om de hade skickats, men aldrig läsa (detta är bara sant för att blockera nummer på Android, särskilt; vissa flygbolag inte skicka meddelanden till nummer som har blockerats och kommer att behandla blockerade samtal/texter på olika sätt).

Hitta filtreras texter och röstbrevlåda från blockerade nummer

Även om du inte ser ett inkommande samtal eller få meddelanden om missade samtal från den spärrade nummer, filtreras kräver fortfarande att visas i din samtalshistorik. Blockerade nummer kan fortfarande lämna dig röstmeddelanden. Du kommer inte att få ett röstmeddelande meddelande, men du kan fortfarande lyssna genom att kontrollera din röstbrevlåda. På samma sätt filtreras texter som inte dyker upp i dina Meddelanden inkorg och du kommer inte få anmälningar trots att dem fortfarande som skickas till din telefon—de är bara sparas i en sekundär Blockerade meddelanden inkorg. Blockerade texter kan hittas i Meddelanden-appen:

 1. Öppna Meddelanden app.
 2. Tryck på ikonen Meny.
 3. Tryck På «Blockerade Meddelanden.»

Här kan du läsa, ta bort, eller skicka sms-meddelanden från blockerade numret till din inkorg.

Den här berättelsen publicerades ursprungligen på 8/24/16 och uppdaterades den 18 juni 2019 för att återspegla aktuella versioner av Android, och lägg till Google-Assistent samtal skärmen och spam rapporten finns att listan.