AMD Radeon RX 600 Grafikprocessorer visade – en liten spec bump för pre-byggd St

0
43

AMD har i tysthet belyst några nya grafikprocessorer (Gpu), men innan du blir för upphetsad, detta är äldre generationens modeller – absolut inte Navi – och de är grafiska lösningar som syftar till att systembyggare (istället för att vara på hyllor för konsumenter att köpa).

Dessa nya erbjudanden är AMD Radeon 600-Serien, som vi hört viskningar om redan i Maj, och Grafikprocessorer verkar nu vara redo att rulla, eller åtminstone var närvarande på AMD: s webbplats (i skrivande stund), som upptäcks av tyska hemsida PC-Spel Hårdvara.

  • Kolla in dessa frestande grafikkort erbjudanden
  • Vad är det bästa GPU för dig: Radeon RX 5700 vs RX 5700 XT
  • Dessa är alla de bästa grafik kort av 2019

Familjen leds av den tidigare ryktas Radeon RX 640, plus Radeon 630, 625, 620 och 610. Dessa är varken Navi eller Vega, men snarare Polaris-baserade (GCN 4.0) Grafikprocessorer, med den majoritet som syftar till bärbara datorer, även om de två modeller finns för både stationära Datorer och bärbara datorer.

Alla av dem, som nämnts, är avsedd för OEM, original equipment manufacturer, användning. Med andra ord, de kommer att levereras till PC och laptop tillverkare för användning i sina egna byggen.

AMD har detaljerade GPU specifikationer på sin plats, och Radeon RX 640 kör med 640 stream-processorer, 40 texturmappning enheter (Tmu), 16 raster drift rörledningarna (ROPs), och 4 gb GDDR5 grafikminne.

Det är också en svagare spin, RX 630, som sjunker till 512 stream-processorer, som var fallet med RX 550 tidigare (som hade 32 Tmu, och 16 ROPs).

Bandbredd blues

Bortsett från den relativt ålderstigna arkitektur här, det är en annan besvikelse i 64-bitars minnesgränssnitt som ger en maximalt minne bandbredd av 56GB/s, vilket är betydligt långsammare än RX 550 som lekte en 128-bitars gränssnitt för 112GB/s bandbredd.

Radeon 630 har 512 stream-processorer, 32 Tmu, och åtta ROPs, med alla Klienter som kommer med en 64-bitars gränssnitt och 4GB ARBETSMINNE.

PC-Spel Hårdvara ytterligare drar paralleller med AMD: s Öland Grafikprocessorer och de nya lägre Radeon 620 och 610, med Öland tech anor 2013 (GCN 1.0), tro det eller ej.

I alla fall, resultatet är Radeon 600-serien är ett tråkigt döpa, i huvudsak, men kommer förhoppningsvis att vara prissatt för att locka till Oem-företag för att införliva det som en diskret alternativ i mycket prisvärd bygger, och däri ligger överklagandet.

AMD har meddelat en tredje kvartalet lanseringen för dessa Grafikprocessorer, så deras tillgänglighet bör vara nära förestående, och system som transporterar dessa produkter bör därför vara att anlända inom en relativt snar framtid.

  • Kolla in alla de bästa gaming Datorer av 2019

Via Hexus