Twitter gör det lättare för användarna att följa curerad ämnen

0
43

Twitter är att komma med nya idéer för att förbättra microblogging webbplats, med tester pågår för närvarande för att låta användare att följa specifika ämnen så att de lätt kan få tillgång till innehåll som de är intresserade av.

Det kommer att fungera precis hur social webbplats kan användare att följa specifika människor (eller företag) – du får välja från en lista över ämnen som har varit sammanställd av Twitter (som använder artificiell intelligens för att fylla listan), och då kommer du att börja se tweets från olika användare på den specifika föremål i din tidslinje tillsammans med de från den användare du följer.

För närvarande välj Android-användare är att testa den nya funktionen på frågor som baseras runt sport, men de ämnen som kommer att utökas till att omfatta TV-program (se upp spoilers), kändisar och andra populära diskussioner på plattformen.

De ämnen som kommer att vara offentliga, och om du vid något tillfälle bestämmer dig för att du inte vill vara en del av diskussionen något mer (eller föredrar att undvika spoilers), har du möjlighet att avbryta prenumerationen, precis som hur du kan redan nu stänga vissa ord eller konton för att hålla dem av vår tidslinje.

  • Hur man laddar ner filmer från Twitter
  • Hur att ta bort Twitter för bra
  • En ny Twitter-klient anländer för macOS Catalina

Twitter är också att testa alternativ för att låta användare skapa en sekundär tidslinje för ämnen som de inte vill se i deras centrala tidslinje.

När den här funktionen rullas ut över plattformen, det kommer att göra det mycket lättare för användare att hitta innehåll som rör specifika intressen. Från och med nu, om du letar efter något som rör till, säg, dina favorit-TV-show, du kommer att behöva använda olika hashtags och användaren curator innehåll för att hitta vad du är ute efter. Detta är inte det mest användarvänliga sättet att hålla upp med din favorit ämnen – om du inte vet vilken specifik hashtag att använda, du kommer inte att se relaterade tweets.

Twitter är också överväger att lägga till andra funktioner för att dess plattform, som sökbara direkta meddelanden, stöd för Apples Levande Bilder och förmågan att ordna bilder efter att de har kopplats till ett nytt inlägg, men de är fortfarande i gång med ingen tydlig uppgift när de ska rullas ut.

  • Hatar Twitter-meddelanden? En snooze-knappen kan komma till appen