Plex har släppt en ny desktop app för streaming hem – och du kan få den nu

0
16

Plex har släppt en helt omarbetade version av sin desktop programvara, och det finns tillgängligt att ladda ner nu för streaming nöje.

Den nya appen, som är helt enkelt kallas «Plex», kommer så småningom att ersätta alla av bolagets befintliga stationära datorer. Microsoft Store app har redan varit nedlagd, och Plex Media Player kommer att vara följande färg snart.

  • Bästa gratis videospelare 2019
  • Det bästa streaming-enheter som ses över
  • Hur man spelar Dvd-skivor i Windows 10

Den nya Plex programvara har ett förenklat gränssnitt (den del som kallas «Sync» är nu ‘Nedladdningar’ för att minimera förvirring), och företaget säger att du kommer nu få mer information om nedladdningar medan de är i arbete.

«Det är lite av en tjuvtitt på den riktning vi är på väg med offline media i styrelsen (inklusive mobile apps)», sade företaget, «så kolla in det och låt oss veta hur det fungerar för dig!»

Ingen mer HTPC

Plex medger att dess Microsoft Store app har varit «lite sönder för ett tag nu», och säger att det är bestämt att knyta alla dess olika appar närmare varandra.

Det är dock inte alla de förändringar som sannolikt kommer att välkomnas, den nya appen inte längre har stöd för Home Theater PC (HTPC). Plex Media Player kommer att fortsätta att stödja det för tillfället, men som Plex har confirned att det inte är långt för den här världen.

HTPC har fallit i onåd under de senaste åren i och med ankomsten av tillförlitliga streaming-tjänster och smarta Tv-apparater, men förändringen kommer utan tvekan att motverka vissa Plex användare som har förlitat sig på det eftersom programvaran är tidiga dagar. Om det inkluderar dig, du kanske vill kolla in olika alternativ som Kodi, vilket visar inga tecken på att ge upp det för nu.

  • Hur stream Plex till alla dina enheter

Via Windows Central