Gigabyte ‘s Aorus Gen4 AIC allemaal uitoefent vier M. 2 Ssd’ s in een enkele kaart

0
14

|is

Na het tonen van haar nieuwe Aorus Gen4 AIC op Computex eerder dit jaar, Gigabyte heeft officieel onthulde haar nieuwe quad-PCIe SSD 4.0 adapter-kaart.

De kaart zelf is ontworpen om maximaal 4 NVMe Ssd ‘s en het functioneert als een multi-way M. 2 adapter die het mogelijk maakt vier Ssd’ s voor het uitvoeren van een PCI-4.0 x16 slot. De Aorus Gen4 AIC bevat ook een actief koelsysteem om te helpen de schijven draaien op een consistente snelheid, zelfs onder zware belasting.

Gigabyte heeft het apparaat uitgerust met vier 2TB-m.2-2280 Ssd ‘ s gebaseerd op Phison de PS5016-E16-controller, omdat het de enige klant SSD controller met een PCIe 4.0 x4 interface.

  • Gigabyte ‘ s nieuwe SSD is meer dan 40% sneller dan de vorige technologie
  • SSD vs harde schijf: welke is het beste voor uw behoeften?
  • Intel onthult eerste AI-chips

Om de kaart cool, het bedrijf is uitgerust met een geavanceerd koelsysteem bestaat uit een grote koperen heatsink, een 5cm ball bearing ventilator, een grondplaat en acht thermische sensoren waarmee de schijven temperaturen. Aorus Storage Manager-software wordt gebruikt om te controleren of het apparaat en het kan ook configureren van de kaart van de koeling met een stille, evenwichtige en de prestaties van de bedrijfsmodus voor de ventilator.

Het opofferen van afbeeldingen voor opslag

In RAID 0-modus, de Aorus Gen4 AIC SSD 8TB kan tot 15 GB/s sequentiële lees-en schrijfsnelheden evenals 430k/440 schrijven en lezen IOPS.

De kaart van de prestaties is zeker indrukwekkend, maar er is een enorm potentieel nadeel. AMD ‘s Ryzen 3000 is het enige platform dat ondersteuning biedt PCIe Gen 4 en van de vennootschap Cpu’ s ondersteunen alleen 24 PCIe 4.0 rijstroken met x16-beschikbaar voor een add-in-kaarten, x4 beschikbaar voor een NVMe SSD en X4 verbinding te maken met de chipset.

Dit betekent dat om volledig gebruik te maken van de Aorus Gen4 AIC SSD 8TB, gebruikers zou moeten geven van hun moederbord alleen PCIe 4.0 x16 slot voor de SSD en zou niet in staat zijn gebruik te maken van een dedicated grafische kaart. Hoewel dit misschien wel goed voor bepaalde werkbelasting, grafisch ontwerpers, video-editors en anderen die behoefte hebben aan speciale graphics doen hun werk niet in staat zijn om volledig te kunnen profiteren van de nieuwe kaart.

Echter, de Aorus Gen4 AIC 8 tb SSD zou een perfecte pasvorm voor een werkstation met behulp van AMD ‘ s EPYC 7000-serie processor als het heeft tot 128 PCIe Gen 4 rijstroken.

  • We hebben ook gewezen op de beste Ssd ‘ s van 2019

Via AnandTech

|