Gigabyte ‘ s Aorus Gen4 AIC crams fire M. 2 Ssd-er i et enkelt kort

0
16

Etter å vise frem sin nye Aorus Gen4 AIC på Computex tidligere i år, Gigabyte har offisielt avduket sin nye quad-SSD-PCIe-4.0-adapter.

Selve kortet er utformet for å huse opptil 4 NVMe Ssd-er, og det fungerer som en multi-way M. 2 adapter som lar fire Ssd-er å kjøre fra et PCI-4.0 x16-spor. Den Aorus Gen4 AIC også har en aktiv kjøling system for å hjelpe stasjonene kjøre på en konsekvent hastigheter selv under høy belastning.

Gigabyte har kombinert enheten med fire 2 tb m.2-2280 Ssd-er basert på Phison er PS5016-E16-kontrolleren som det er bare klient-SSD-kontrolleren med en PCIe-4.0-x4-grensesnitt.

  • Gigabyte ‘ s nye SSD er over 40% raskere enn tidligere teknologi
  • SSD vs HDD: som er best for dine behov?
  • Intel avslører første AI chips

For å holde kortet kule, selskapet har utstyrt den med en sofistikert cooling system består av et stort kobber aluminium, en 5cm kulelager vifte, en bunnplate og åtte termiske sensorer, og som overvåker stasjoner temperaturer. Aorus Storage Manager-programvare brukes til å overvåke enheten, og det kan også konfigurere kortet er kjøling med en stille, balansert og ytelse driftsmodus for viften.

Ofre grafikk for lagring

I RAID 0-modus, Aorus Gen4 AIC 8 tb SSD kan gi opp til 15 GB/s sekvensielle lese-og skrivehastigheten samt 430k/440k lese og skrive IOPS.

Kortet er ytelsen er sikkert imponerende, men det er et stort potensial ulemper. Amds Ryzen 3000 er den eneste plattformen som støtter PCIe-Gen 4 og selskapets Cpuer støtte bare 24 PCIe 4.0 baner med x16 tilgjengelig for en add-i-kort, x4 tilgjengelig for en NVMe SSD og X4 å koble til brikkesettet.

Dette betyr at for å gjøre full bruk av Aorus Gen4 AIC SSD 8 TB, brukere ville ha til å gi opp sine hovedkort bare PCIe 4.0 x16-spor for SSD og ville ikke være i stand til å bruke et dedikert grafikkort. Mens dette kan være greit for noen arbeidsbelastninger, grafiske designere, video redaktører og andre som har behov for dedikert grafikk for å gjøre jobben sin, vil ikke være i stand til å ta full nytte av det nye kortet.

Men Aorus Gen4 AIC SSD 8 TB ville være en perfekt passform for en arbeidsstasjon ved å bruke amds EPYC 7000-serien prosessor som det er opp til 128 PCIe-Gen 4 kjørefelt.

  • Vi har også fremhevet de beste Ssd-er av 2019

Via AnandTech