Kontrollera Inkompatibla program Innan Du Installerar macOS Catalina

0
88
Foto: Shutterstock

Apples senaste operativsystem uppdateringen släpptes igår—kommer med massor av nya och spännande funktioner. Men, macOS Catalina kommer också med en stor nackdel: Apple inte kommer att låta dig köra 32-bitars appar längre. Om det är en stor fråga för dig, eller om du är bekymrad över att viktiga appar du behöver inte stöds i de senaste OS, du har ett par enkla sätt att kolla.

För det första, klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj «Om den Här datorn.» Klicka på «System-Rapport,» och scrolla ner sidofältet en bit tills du ser «Äldre Programvara.» Några appar i detta avsnitt är 32-bitars program och kommer inte att fungera på macOS Catalina.

Om du inte ser något program alls, prova att klicka på «Ansökningar» i sidomenyn. Det bör vara en kolumn där det står «64-Bitars (Intel),» och alla apps som anges med «nej» är 32-bitars, inte 64-bitars.

Skärmdump: Go64

Du kan också använda en tredjeparts-app som Go64 att hitta 32-bitars program på ditt system, vilket tar också hänsyn till om 64-bitars apps «innehåller 32-bitars insticksprogram, ramar eller tjänster.» (Dessa också kan orsaka komplikationer om du uppgradera till macOS Catalina.)

Om du tycker att några av de appar som du använder 32-bitars, du låg på alternativ. Du kan kontakta utvecklaren för att se vad deras planer är, om något, för att göra en 64-bitars version. Du kan också jaga en liknande app som är 64-bitars. — Värsta-fall-scenario, kan du inte uppdatera till macOS Catalina, men Mojave—den sista macOS operativsystem som stöder 32-bitars program—bör sluta att ta emot stöd från Apple 2020.

Jag skulle inte rekommendera att du använder en äldre OS (särskilt en som inte tar emot några fler patchar och säkerhetsuppdateringar), men jag är helt förstå om vissa kritiska apps tvinga dig att göra så. I så fall, kanske till och med en kopia av Mojave för en handfull appar och en kopia av Catalina för vardagen kan vara din bästa alternativet.