De beste gratis stock video sites 2019: — vrije stock footage voor al uw projecten

0
147

|is

Een paar goed geplaatste fragmenten van de hoge kwaliteit van de beelden kunnen brengen projecten tot leven – of ze nu van de presentaties, websites of uw eigen gemaakte video ‘ s.

Het vinden van de juiste videoclips kan lastig zijn, hoor. Veel voorraad video sites vragen een abonnement voor hun beste content. Gelukkig zijn er ook plaatsen waar je kunt downloaden hoge kwaliteit video clips volledig gratis voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik en geen royalty ‘ s of strings attached.

We hebben de beste gratis stock photo sites onder de microscoop en pakte die bieden de beste combinatie van video-kwaliteit, verscheidenheid van clips en flexibele licentie.

Het is de moeite waard te bedenken dat zelfs als een video-clip is in het publieke domein, moet je het niet gebruiken om te maken dat toont herkenbare mensen in een slecht daglicht.

Pexels screengrab

Er zijn een aantal zeer spectaculaire video ‘ s beschikbaar op Pexels – alles onder een Creative Commons-0 (dat wil zeggen het publieke domein) — licentie, wat betekent dat je vrij om ze te gebruiken voor persoonlijke of commerciële projecten zonder naamsvermelding.

De time-lapse video ‘ s zijn bijzonder mooi, en er zijn tal van leuke clips van GoPro-het dragen van duikers en bergbeklimmers. Pexels ook een handige ‘mockup’ categorie voor opnames van mobiele apparaten met groene schermen die eenvoudig kan worden vervangen via chroma keying.

De zoekresultaten zijn voorzien van premium video ‘ s van Shutterstock, maar in tegenstelling tot de meeste stock video sites, Pexels geeft deze aan de onderkant dus je bent waarschijnlijk niet fout ze gratis clips.

Video ‘ s worden geleverd in MP4-formaat in HD. Het enige nadeel is het ontbreken van clips in 4K, maar als Full HD is voldoende voor uw project, Pexels moet je eerste stop.

Als u stockfoto ‘s, Pexels biedt ook een grote selectie van premium-kwaliteit foto’ s onder dezelfde licentie.

Divider

Stock Footage for Free screen grab

Stock Footage Gratis voelt als de video equivalent van gratis stock foto site Unsplash, met de nadruk op kwaliteit dan op kwantiteit. Het beeldmateriaal is zeer indrukwekkend; wij zijn bijzonder, zoals de selectie van landschappen en looping achtergronden.

Je krijgt een gedetailleerde beschrijving van de video, zodat u kunt er zeker van dat het de juiste is, voordat u het downloadt. Dit is een verstandige beslissing; downloads kan een tijdje duren, omdat van de grote bestandsgrootte. De site van HD-video ‘ s worden geleverd in MOV-formaat, maar er zijn op dit moment niet een 4K-clips zijn beschikbaar.

Videoclips zijn gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik, tenzij het een serieus high-budget productie. Stock Footage Gratis biedt een gedetailleerde overeenkomst die uitdrukkelijk alle intellectuele eigendom op de informatie die u waarschijnlijk nodig heeft.

Voordat u kunt bestanden downloaden die je nodig hebt aan te melden voor een gratis account aan of log in met Facebook. Op het moment van schrijven, een fout betekende dat we niet in staat waren om in te loggen met een e-mailadres, hoewel de Facebook optie werkte prima. We hebben een handreiking gedaan aan het bedrijf om uit te zoeken of dit een probleem is dat opgelost kan worden.

Divider

Pixabay screen grab

Pixabay is het best bekend als een bron voor gratis stock foto ‘ s, maar is ook een grote selectie van video-clips zijn beschikbaar om te downloaden en te gebruiken, no strings attached.

De video ‘ s zijn alle ingezonden door Pixabay de gemeenschap van gebruikers, en zijn in het algemeen minder dan een minuut duurt. De site is een goede optie voor abstracte beelden als wolken, als iets niche-clips (de video van een man aan het voorbereiden stukjes rundvlees is een bijzonder vreemd voorbeeld).

Er is een kleine selectie van 4K-video, motion graphics, en sommige oneindig lus clips die zijn handig voor websites.

Alle clips zijn gratis voor persoonlijk of commercieel gebruik zonder naamsvermelding nodig. De bestanden worden geleverd in MP4-formaat, in een keuze van de resoluties.

Divider

Clipstill screen grab

Clipstill is gewijd aan cinemagraphs – nog steeds foto ‘ s met een kleine herhaalde animatie die speelt op een lus. Het effect is hypnotische, en een geweldige manier om te grijpen van de kijker. Er is slechts een kleine selectie van cinemagraphs gratis beschikbaar (de meeste van de video ‘ s op de site zijn van premium-content), maar ze zijn van hoge kwaliteit en veranderen elke maand, dus het is de moeite waard om te houden Clipstill bladwijzers.

Clipstill de cinemagraphs zijn beschikbaar om te downloaden als kleine video-bestanden, en zijn bijzonder geschikt voor web design.

Het is niet noodzakelijk om krediet te verlenen bij het gebruik van Clipstill video ‘ s, maar een link terug wordt gewaardeerd. U bent vrij om te gebruiken cinemagraphs in uw eigen projecten, tenzij je het maken van een commercieel product waarin het is de belangrijkste attractie, zoals een wenskaart of website sjabloon (zie de licentie-pagina voor de volledige details)

Divider

Videezy screen grab

Beelden van Videezy is gratis voor persoonlijk en commercieel gebruik, maar gebruikers worden gevraagd om krediet ‘Videezy.com’ in hun projecten.

De meeste video ‘ s zijn beschikbaar in HD-resolutie, maar er is ook een goede selectie van 4K-clips – meestal landschap scènes en abstracte clips weergegeven met Adobe After Effects.

De kwaliteit is gemengd, maar over het algemeen hoog. We zijn vooral tevreden met de selectie van aerial drone-opnames

Alle video ‘ s worden geleverd in MP4-formaat, en u kunt zien dat de resolutie hieronder de preview op de download pagina.

Houd een oogje op de zoekresultaten zijn gemarkeerd met een groene ‘Pro’ — label; dit zijn premium clips alleen beschikbaar via betaalde credits. De eerste twee rijen van de zoekresultaten worden ook gesponsord video ‘ s van Shutterstock, die vereisen ook een betaald lidmaatschap te downloaden.

Divider

Videvo screen grab

Videvo biedt duizenden video ‘ s, bijgedragen door de gemeenschap van gebruikers. De kwaliteit is wisselend (een paar clips duidelijk zijn schot zonder statief), maar ze zijn over het algemeen goed, en er is een grote selectie om uit te kiezen, dus het is zeer waarschijnlijk dat je zult iets vinden wat geschikt is – zelfs als het duurt een tijdje.

Als u wilt om uw eigen video ‘ s voor anderen om te downloaden, kunt u dit doen na het aanmelden voor een gratis account.

Video ‘ s op Videvo vallen onder één van de drie licenties, dus zorg ervoor om te controleren welke van toepassing is op uw gekozen clip voordat u begint te werken: Videvo Standaard Licentie, waarmee u de clips in je eigen werk zonder naamsvermelding worden, mits je niet het herverdelen van de beelden; Videvo Attribution License, die is hetzelfde als de Standaard Licentie, maar u moet het krediet of de clip aan de schepper; en Creative Commons 3.0 Unported, waarmee u te delen en aan te passen, de clip maar je moet de kredietwaardigheid van de schepper en u kunt aangeven of u wijzigingen heeft aangebracht.

Clips die is gemarkeerd als ‘alleen voor Redactioneel gebruik’ kunnen niet commercieel gebruikt worden, maar die het label ‘Alle projecten en media’ kan.

Zoals met veel vrije stock video-sites, de bovenste rij van de zoekresultaten zijn eigenlijk premium monsters van een adverteerder (in dit geval Shutterstock). Ga voorbij deze voor Videovo eigen clips.

Sommige clips worden geleverd als MP4-bestanden, terwijl anderen worden geleverd in QuickTime formaat. Er is een kleine selectie van 4K-clips, maar de helft van deze Kerst-thema motion graphics. Als je specifiek op zoek naar 4K-video, kun je beter kijken naar een van de sites hierboven vermeld.

  • We hebben de hand geplukt van de beste grafische kaarten voor uw video wensen

|