Hva cyber kriminalitet vil se ut i 2020

0
191

Alder av cyber krigføring er over oss, og trusselen om datakriminalitet til bedrifter fortsetter å multiplisere med dagen. Bare å ha cloud antivirus er ikke lenger nok. Det er nødvendig å forsvare er sterkere enn noen gang. Men hva er de sannsynlige konsekvenser for 2020, og hvilke nye kort gjøre nettkriminelle holder i sine dekk?

Utvidelse av ransomware

Som vi nærmer oss slutten av 2019, hacker favoritt er langt fra død – og vi er definitivt ennå å se sine glansdager.

Ransomware liggende i 2019 har vært fearsomely livlig, med hackere fortsetter å se verdien i å bruke både målrettet og spray-og-be tilnærminger til å angripe bedrifter, offentlige organer og myndigheter. Ransomware angripere er ikke lenger kommer etter bare store organisasjoner, dagens angrep er mer om størrelsen på din sårbarhet, og ikke markedsverdi. Dette har vært et problem av høy bekymring for institusjoner som for eksempel FBI, som har utstedt advarsler som ransomware presenterer et stort og slagkraftig trussel mot AMERIKANSKE bedrifter og organisasjoner.

2020 landskapet ser ut på samme måte uhyggelig. Vi bør forvente å se oppstandelsen av gamle ransomware med nye vendinger, som økte trusselen liggende i innovative måter å sikre at ransomware er fortsatt i live og vel. Det som er avgjørende, disse truslene er aldri-før-sett, noe som betyr at tradisjonelle, regler og signatur-baserte tilnærminger til endpoint security vil ikke stå en sjanse. Hackere ikke gå glipp av et triks; som våre bedrifter, organisasjoner og infrastruktur fortsette å vokse i omfang og kompleksitet, ransomware vil også fortsette å skalere opp og form-shift.

Implikasjoner av cyber-fysisk

Som ransomware tar på seg en ny karakter, er det sannsynlig å true industrielle prosesser og forretningsapplikasjoner snarere enn data. Dessverre, dette gjør data back-up irrelevant som sikkerhetsnett for hva som ligger foran oss.

Komplekse cyber-fysiske systemer vil fortsette å presentere tøffe utfordringer som må løses på nye måter. Som smarte bygg, smarte byer, smart hjem, og tingenes internett blir en spennende virkeligheten, sårbarheter fortsette å vokse, noe som gjør nesten alt rettferdig spill for hackere – som, som vi vet, er uendelige kreative. Denne utviklingen obligasjoner cyber-sikkerhet med fysiske og operativ sikkerhet nøye – innen 2020, tilnærminger som ikke er holistisk vil være foreldet.

Regjeringer bør forvente en økt terrorist interesse i å dra nytte av cyber-fysiske svakheter og cyber-for-hire som et angrep mekanisme. Hvor terrorister kan manglende tekniske ferdigheter til å hack, cyber-fysiske systemer, og betal-for-play hackere kan gjøre det mer attraktivt for dem. Ransomware angrep på statlige og lokale myndigheter IT service management systems har multiplisert fra år til år, og i 2020 vil være noe unntak.

Kanskje mest alarmerende, 2020 er sannsynlig å holde cyber-basert nation-state proxy-kriger. Cyber krigføring mellom nasjonalstater er ikke noe nytt, det har vi sett cyber-angrep som brukes over hele 2019 som en akseptabel handling kort av krigen. Dette vil fortsette, men grensen mellom hva som er et akseptabelt svar, og hva som er en direkte act of war vil bli stadig mer uklare, noe som gjør dette internasjonale forbindelser utvikling av alt-det-mer om.

Selve innholdet av krigføring har endret seg fundamentalt, og i 2020, nasjon-stat cyber-angrep vil fortsette å overskride tradisjonelle forståelser av inter-statlige relasjoner og aktører som er involvert i proxy-kriger. Dette truer det representative demokratiet på flere måter enn én, og vi kan forvente at cyber-angrep kommer til å spille en betydelig rolle i et forsøk på å forstyrre eller diskreditere 2020 valg.

AI/ML flytte til hackersphere

Hvis vi ikke har sett det før vi feire ankomsten av det nye året, 2020 utvilsomt holder den første AI-drevet cyberattack. Byggesteinene er godt på plass. Avansert skadelig programvare som tilpasser sin atferd for å forbli uoppdaget har lenge vært på vei oppover, og skulle det nå sitt fulle potensial, 2020 kunne se en ekte cyber våpenkappløp.

Den femte generasjonen av mobile nettverk, 5G, vil bare legge til rette for fremveksten av maskin-hastighet og automatiserte angrep. Ved trådløs tilkobling hastigheter opp til 100 ganger raskere enn 4G, malware kan laste ned og spredt over et offer nettverket, lenge før de innser at noe er galt på sin smarttelefon.

Som alltid, dette gir nye sikkerhetsutfordringer. Hvis vi ikke klarer å utfordre tradisjonelle cybersecurity standarder, ankomsten av 5G vil gjengi forsyningskjeder eksponentielt risikofylt. Med verdikjeden angrep allerede utgjør en av de største risikoene overfor den moderne bedrift, sikkerhetsmessige hensyn må ikke bli kastet bort i løpet til markedet for 5G-drevet internet of things.

Som hackere fortsette å innovere, vinnerne i 2020 vil være de som passer innovasjonstakten. AI for cyber defence presenterer de mest lovende forsvar våpen i våpenkappløpet, som det er den eneste kraft i stand til combatting støtende AI og andre, men likevel usynlige angrep. I den intense geopolitiske varme i det nåværende øyeblikk, vi må se fremover og forberede seg til kamp.

 

Marcus Fowler er Direktør for Strategisk Trussel på Darktrace.

  • Hold trygg fra virus og skadelig programvare på nettet, få den beste antivirus her.