PlayStation er 25 i dag: her er vår favoritt PlayStation minner

0
325

Den opprinnelige PlayStation-konsollen ble lansert i Japan i desember 3, 1994, og i Europa og Amerika om et år senere. 25 år på, PS4, reglene for spillene verden, og PS2 er fortsatt den mest solgte konsollen av alle tid. PS3… også kom ut, med sine dyre start pris og utgangspunktet svake programvare bibliotek.

PlayStation endret spill for alltid: det uten tvil gjort dem mainstream og voksne på samme tid, og det hadde et usedvanlig stort utvalg av titler.

Så mye kjærlighet gjenstår for den opprinnelige PlayStation – det er derfor Final Fantasy 7 blir gjenskapt neste år, og hvorfor Resident Evil 2 egne remake lansert til slike fanfare dette året. Nedenfor, TechRadar team dele sine egne verdifulle minner på konsollen.

  • Den beste PS4
  • Hva vet vi om PS5
  • PS5 versus Prosjektet Scarlett: hvem vil vinne?

T-REX DEMO!

I en tid da bare navn i konsollen business verdt å nevne var Nintendo og Sega, Sony har planer om å lansere sin egen konsoll syntes gal for meg på den tiden – det var før jeg så den T-Rex demo (jeg tror det var inkludert på en demo-cd med PS1 så vel), som viste frem de typer grafikk effekter vi kan forvente med den nye konsollen. Det blåste min lille sinnet på den tiden – jeg hadde aldri sett grafikk liker det, og det var en ekte statement of intent fra Sony, og et flott utstillingsvindu for sin nye konsoll. En kort liten demo har blitt så ikonisk som noen av sine spill.
Matt Hanson, Redaktør: Databehandling

Fødselen av stealth-spill i Metal Gear Solid

Metal Gear Solid var uten tvil den første ikke-CD-ROM-en adventure-spill som følte virkelig filmatiske, med høy kvalitet stemmeskuespill (for tiden, uansett), og en rimelig modne historien om kjernefysisk krig. Dens moody intro fører inn i spillets første rommet, en kjeller område hvor du kan lære alt dette revolusjonerende skjulemodus spillet er grunnleggende: ikke trinn i en dam, eller fiender vil høre deg. Du kan slå en fiende, og slå dem ut, men du kan bare drepe dem ved å flytte dem fra bak. Fikk du tatt? Krype under en overflate og skjule inntil alarmen går unna. Disse grunnleggende av stealth gameplay ville endre spill for alltid.
Samuel Roberts, Senior Manager Underholdning

Triple Triad i Final Fantasy VIII

Hei, Final Fantasy VII er fortsatt den mest snakket-om RPG på PlayStation (og at konsollen hadde en rekke gode), og dermed hvorfor det blir for mobiltelefoner akkurat nå i fantastisk mote. Men Final Fantasy VIII hadde uten tvil det beste minispill i alle spill: Triple Triad var en veldig enkle kortet spillet der du har lagt kortene på en 3×3 rutenett, med sikte på å snu kortene dine motstandere ved å plassere mer kraftig monster kort ved siden deres. Det var en perfekt tid-waster i et spill som allerede tok titusener av timer for å bli ferdig.
Samuel Roberts

Å stjele en bil i den første Grand Theft Auto

Grand Theft Auto var et spill av lekeplass legende: en 18-karakter, utrolig voldelige topp-ned-eventyr hvor du kan kjøre rundt i en hel by (flere, som et spørsmål om faktum). Den første GTA, laget av DMA Design i Dundee, var ulikt alt annet på PlayStation, og alle grunnleggende som fortsatt formen serien (og andre Rockstar games, som Red Dead Redemption 2) i dag er det: hvordan misjonsarbeid, som du trykker du på trekanten for å stjele en bil, og det faktum at det er mest gøy, kommer alltid fra kaoset som du oppretter selv.
Samuel Roberts

PlayStation oppstart lyd

Nok sagt.
Olivia Tambini, Staff writer, Home Entertainment

Ikoniske gaming maskoter

Det er vanskelig å tenke på PlayStation uten den legendariske gaming maskoter som er så naturlig knyttet til den splitter springer til tankene. Over 25 års PlayStation har brakt oss noen ikoniske tegn, inkludert Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Lara Croft, Nathan Drake, Aloy, Kratos og mange flere. Med mange av de første generasjon titler som blir utgitt på nytt, og noen av disse klassiske tegnene har fått et nytt liv, og de er fortsatt en integrert del av merkevaren. Det går å vise at PlayStation virkelig har et talent for å skape noen av de mest karismatiske, relatable og minneverdige figurer i spill
Vic Hood, Gaming forfatter

En verden uten gjennomgang

Vi tar det for gitt nå at, hvis du står fast på et vanskelig nivå i et spill, kan du bare gå på nettet og finn en gjennomgang i løpet av sekunder. Tilbake på den opprinnelige PlayStation-konsollen, ting ble ikke på langt nær så lett, og spill følte betydelig vanskeligere. Fast på et Resident Evil-gåten? Du vil bare lykkes gjennom ren utholdenhet, eller du må gå til din lokale antikvitetsbutikk og plukke opp et spill mag som (forhåpentligvis) hadde svaret. Det var frustrerende på den tiden, men i dag er vi kanskje tar for gitt det faktum at vi kan swan gjennom vanskelige nivåer på vår fritid.
Vic Hood

Demo-plater

PlayStation bruk av CD-ROM-platen var betydelig for et par grunner. Ved bruk av lav-kost media tillatt Sony for å undergrave den betydelige programvare priser på Nintendo 64, og det betydde også at demoer av spill er levedyktig på konsoller for første gang. Om de fulgte med konsollen eller med Offisielle PlayStation-Magasinet, det betydde at alle kom til å spille en mye mer spill enn noen gang før – bare ikke hele spillet. Gjorde noen egen Kula Verden, plattformspill der du spiller som en badeball? Jeg tviler på det… men alle spilte demoen av spillet.
Samuel Roberts

Mikro-Maskiner V3 med to multitaps og 8-kontrollere

Ah, multitaps. Husker du dem? Den store biter av plast, den evig nett av kontrolleren fører, og som en spiller som alltid satte seg bare som litt for langt fra TV-en, noe som resulterer i at konsollen er blitt dyttet ned på gulvet som helst de gesticulated. Multitaps var stygg, inelegant løsninger – spesielt i forhold til den trådløse verden av i dag – men de var tilretteleggere av noen av de mest episke gaming øyeblikk av PlayStation ‘ s historie.
John McCann, Assisterende Redaktør

FIFA 98: Veien til World Cup

For spillere av en viss alder med en forkjærlighet for fotball titler, Sang 2 av Uskarphet vil alltid holde en veldig spesiell plass i deres hjerter. Sangen var soundtracket til EAS staude fotball slo tilbake i 1997/98, og når det spilles på, de vet er umiddelbart fraktet tilbake til den digitale representasjoner av 16 franske vm-stadionene, prydet av David Beckham, David Ginola, Paolo Maldini og co.
John McCann

Tony Hawks Pro Skater 3

Noen ganger i livet får du en perfekt samløpet av hendelser, og for meg som skjedde da jeg brakk beinet på universitetet og kjøpte Tony Hawks Pro Skater 3. Det er vanskelig å tenke på et bedre spill å spille mens helt sofa-bundet, og jeg utviklet en full-blåst avhengighet til sliping, kickflipping og beanplanting noe som beveget seg i spillet er briljant designet nivåer, fra Suburbia til Cruiseskip. En ekstra adrenalin rush ble levert av den flotte lydspor, som så Ramones flette inn Motorhead som jeg forsøkte å låse opp hemmelig tegn som Darth Maul. Dette var min gateway drug til like vanedannende SSX snowboard-serien, og begge satt en høy vannmerke for ren PlayStation moro som var enestående til MotorStorm skrenset på scenen i 2007.
Mark Wilson, Kameraer Redaktør

Slåss spill, vokser opp, og Tekken 2

Har hovedsakelig vært utsatt for Nintendo konsoller som en unge ‘ un, som får Sony PlayStation virkelig forandret spillet for mine søstre og meg. For én ting, at det til slutt introduserte oss til en verden av kjemper spill, med Tekken 2 er mangekantet brutalitet av choke-holder og ansikt-spark følelsen en lang vei fra de rare kjemper om Pokemon Silver eller N64 er Diddy Kong Racing. Jada, det var ingen Mortal Kombat når det kom til gore, men PS1 viste meg at verden av spill var mye vanskeligere å treffe enn jeg hadde først tenkt, selv om min viktigste kampene strategi var ikke noe mer komplisert enn å treffe den firkantede knappen i rask rekkefølge.
Henry St Leger, Staff writer, Home Entertainment

Endelig fullført Crash Bandicoot

Når vi endelig fikk en PlayStation, svarte vi en lokal avis annonse fra en kvinne som ønsket å kvitte seg med noen av hennes sønn er gamle spill. Vi betalte £10 for rundt fem spill, og blant dem var Crash Bandicoot (eller med andre ord, en av de fineste, og mest utfordrende spill til nåde planeten). Det ble brukt mange timer etter skolen, satt med bena i kors foran TV-en, flere ganger stuper til min død i High Road, eller de blir knust av steiner i Jungelen Valser. I år har jeg brukt på å spille det spillet, det gjorde jeg ikke klarer å fullføre det, men det har aldri satt meg av å spille – det var bare for mye moro.

Hopp fremover for rundt 15 år, og Crash Bandicoot N. Tilregnelig Trilogien ble utgitt – en remaster av de tre første spillene. Uunngåelig, jeg ble hekta, og på den modne alder av 25 jeg endelig ferdig Crash Bandicoot. Mitt arbeid ble gjort – takk, PlayStation, etter mange år med moro og frustrasjon.
Olivia Tambini

Tomb Raider og den kvinnelige hovedpersonen

Original Lara Croft (eller Laura som hun hadde tenkt å bli kalt) kan ha vært en dårlig proporsjonert, og kontroversielle, karakter når det kommer til å være en god rollemodell, men det er ingen tvil om at hun var i møte med PlayStation for en lang tid. Sikker, Lara kom med spørsmål, først og fremst at hun ble forbrutt som et sex-symbol med pixelated bryster, men hun var fortsatt en badass.

Intelligent, eventyrlystne, og trolig en av de mest betydningsfulle tegn i gaming, Lara ledet vei for sterke PlayStation-kvinnelige hovedpersoner som Horisonten Null Dawn Aloy og Ellie i Den Siste av Oss – selv om det tok litt lenger tid å få til mindre scantily-kledde kvinner. Original Lara kan være den versjonen som er brent inn i våre minner, men Tomb Raider starte brakt oss et mer realistisk, relatable versjon, beviser at mens tegnet kan ha hennes feil, hun er fortsatt like ikonisk som hun var i ’90-tallet.
Vic Hood

Høyden av Disney-spill

«Hva om Aladdin på SNES?,» vi hører deg skrike. Vel, unnskyldninger til dem, men PlayStation Disney-spill var det absolutt beste. Hercules, Tarzan, småkryp, Toy Story 2, Keiserens Nye Groove… listen går videre og videre. De var ikke alle vinnere, men det var ingenting som å se det nyeste Disney-film og deretter plukke opp spillet for å spille rett etter hvor du egentlig bare rewatched klipp av filmen, men med noen gameplay kastet i.
Vic Hood

Bruk av overlevelses -, skrekk

«Du var nesten en Jill sandwich!» Okay, så Barry Burton ‘ s ord til Jill ‘Master for å Låse opp’ Valentine var ikke nødvendigvis de mest lovende start på en franchise – og, faktisk, sjanger – som ville dominere konsoller for de neste par tiårene. Men det ren spenning og terror som Resident Evil brakt til PS1 sikkert var.

Zombier; den utfordrende oppgaver (jeg har aldri hatt til å spille Beethoven ‘ s Moonlight Sonata på piano før eller siden til å låse opp en hemmelig rom); kråkene som hakket dårlig gammel Skog Speyer til døden; genuint søvnløse netter; det å måtte leve det hele igjen i Silent Hill, Outlast og utallige oppfølgere og starter på nytt. Takk, Resident Evil… antar jeg.
Adam Marshall, Redaktør, Abonnementer og Tjenester

  • Beste PS4 tilbehør: alt tilbehør du trenger til PlayStation 4