AMD kan worden kruiden tot de grafische kaart spel met de Radeon RX 5500 XT

0
567

|is

AMD kan niet lang op zich wachten veel langer voor de verwachte Radeon RX 5500, die het bedrijf onthulde in oktober. De nieuwe grafische kaart, in het bijzonder van de geruchten Radeon RX 5500 XT kon komen volgende week, volgens VideoCardz.

Er is nog weinig details over de Radeon RX 5500 XT. We weten dat de 5500-serie grafische kaarten hebben 22 compute units met 1408 stream processors, een beetje meer dan de helft van die van de RX-5700 XT. De nieuwe kaarten zullen gebruik maken van een 128-bit geheugen bus (de helft van die van de 5700-serie) en bieden, tot 8 gb GDDR6, volgens een officiële dia van AMD, gedeeld door Hot Hardware.

  • Dit zijn de beste grafische kaarten
  • Leren hoe te bouwen van een PC voor jezelf
  • Bekijk onze review van de AMD Radeon RX 5700 XT

Dat laat ruimte voor raden om gewoon wat de RX-5500 5500-en XT kon doen. De twee kaarten nodig zou hebben om te differentiëren in de een of andere manier, en als het niet in de stream processors of klok snelheden, het zou kunnen worden in het geheugen. VideoCardz is van mening dat de RX 5500 mag uitsluitend worden geleverd met 4 gb GDDR6 geheugen terwijl de RX 5500 XT kan bieden 4GB en 8GB varianten, vergelijkbaar met de manier waarop de Nvidia GeForce GTX 1060 is gekomen in 3 GB en 6 GB varianten.

Een wedstrijd van verscheidenheid

AMD is het spelen van een moeilijk spel tegen Intel de processor kant en Nvidia op de grafische processor kant. Dit heeft gewerkt voor AMD in de processor strijd, met Ryzen Cpu ‘s stelen marktaandeel van Intel, maar Nvidia’ s kaarten bieden nog steeds de meeste macht heeft in het high-end.

AMD heeft nog steeds in geslaagd om de vooruitgang ten opzichte van Nvidia ‘ s marktaandeel, en deze nieuwe Radeon RX 5500-serie kaarten kunnen helpen bij het addertje onder het gras zelfs meer van de budget markt. Team Rood zal worden geplaatst om de uitdaging van de Nvidia GeForce GTX 1650 en 1660-modellen, waaronder de Ti en Super versies. Gezien het feit dat Nvidia effectief heeft zes grafische processors in de lage tot mid-range ruimte, is het zinvol voor AMD om het introduceren van meer dan één versie van de RX-5500.

Gelekte benchmarks laten zien dat de Radeon RX 5500 geven van de GTX 1650 serieuze concurrentie, en een hoger-spec 5500 XT kan worden van de kaart voor het uitvoeren tegen de GTX 1660. Als de nieuwe grafische kaarten komen deze maand, misschien krijgen we te zien hoe de concurrentie opwarmt net op tijd voor de volgende grote shopping rush.

  • Leer alles over de AMD Navi graphics

|