Mozilla druppels top security tools over spionage angsten

0
736

|is

Mozilla heeft verwijderd vier Firefox extensies gemaakt door Avast en haar dochteronderneming AVG na ontvangst van geloofwaardige rapporten dat de extensies had geoogst gegevens van de gebruiker als de gebruiker de browse-geschiedenis.

De vier extensies die zijn verwijderd zijn Avast op Online Security, en AVG op Online Security, en Avast SafePrice en AVG SafePrice. De eerste twee waarschuwingen wanneer gebruikers naar bekende kwaadaardige of verdachte sites, terwijl de andere twee toon de prijzen te vergelijken en aanbiedingen voor online shoppers.

Het feit dat de extensions aan het verzamelen waren veel meer gegevens dan nodig was ontdekt door AdBlock Plus’ schepper Wladimir Palant, die een rapport gestuurd naar Mozilla informeren van de Firefox-maker van zijn ontdekking.

  • Firefox instellen om een verbod op fingerprinters
  • Nep-ad blocker extensies worden gebruikt in de ad fraude regeling
  • Google is kraken neer op snooping Chrome-extensies

Na het analyseren van de Avast Online Veiligheid en AVG Online Security extensions laatste maand, Palant vinden dat ze beide het verzamelen van aanvullende gegevens, met inbegrip van gedetailleerde gebruiker browsegeschiedenis.

Onnodige snooping

Palant publiceerde een blog post waarin hij zijn bevindingen aan het einde van oktober, maar in een tweede blog post, onthulde hij dat de Avast SafePrice en AVG SafePrice uitbreidingen werden ook het verzamelen van onnodige gegevens.

De eerste blog post niet de aandacht krijgen die Palant dacht dat het zou zijn en dus meldde hij de extensies voor Mozilla-ontwikkelaars. De Firefox-maker snel actie ondernomen en verwijderd alle vier de add-ons van de portal binnen 24 uur.

Echter, op het moment van het schrijven van de vier extensies zijn nog steeds beschikbaar in de Chrome Web Store. In zijn tweede blog post, Palant uitgelegd hoe moeilijk het is om een extensie verwijderen van Google Chrome, zeggende:

«En wat dacht je van Google? Google Chrome is waar de overweldigende meerderheid van deze gebruikers zijn. De enige officiële manier om een verslag van een extensie hier is de link ‘misbruik melden’. Ik gebruikte dat één natuurlijk, maar de eerdere ervaring leert dat het nooit heeft enig effect. Extensies hebben alleen verwijderd uit de Chrome Web Store na veel nieuws.»

Het verzamelen van een gebruiker browsegeschiedenis, is strikt verboden door zowel Mozilla en Google, dus verwacht de vier extensies van Avast en AVG te verwijderen uit de Chrome Web Store binnenkort.

  • We hebben ook gewezen op de beste VPN-diensten

Via ZDNet

|